Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@11:59:41 GMT

وام سهام عدالت خوب است یا خیر؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۸۸۹۳

قرار است به کسانی که هنوز از سهام عدالت خود بهره نبرده‌اند وام تا سقف هفت میلیون تومان برای خرید کالا بدهند. آیا به صرفه است که افراد این وام را بگیرند؟

قرار است به کسانی که هنوز از سهام عدالت خود بهره نبرده‌اند وام تا سقف هفت میلیون تومان برای خرید کالا بدهند. آیا به صرفه است که افراد این وام را بگیرند؟

برای پاسخ به این سوال سه نکته قابل اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان سود این وام، روند تورم کالاهایی که امکان خرید دارند و نوع برتری آن نسبت به دیگر وام‌ها.

طبق آخرین اعلام بانک مرکزی، یارانه‌بگیران معیشتی و عادی یا دارندگان «سهام عدالت» که تاکنون سهام خود را نفروخته باشند می‌توانند هفت میلیون تومان با بازپرداخت دوره ۱۸ ماهه وام بگیرند. برای این کار باید با مراجعه به بانک، برای دریافت کارت رفاهی اقدام کنند.

یارانه در دولت جدید چگونه پرداخت می‌شود؟

مزیت این وام چیست؟

درحال‌حاضر پنج بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» بانک‌های عامل این طرح محسوب می‌شوند و هم اکنون بانک ملی به طور مقدماتی طرح یاد شده را آغاز کرده است.

اما نکته مهم میزان سود این وام است. سود این وام به مانند برخی دیگر از وام‌ها ۱۸ درصد مصوب شورای پول و اعتبار است.هرچند این نرخ شاید کمی بالا به نظر برسد اما توجه به روند تورم نشان می‌دهد دریافت‌کنندگان این وام از این نظر به نوعی مشمول حمایت خواهند شد. درحال‌حاضر تورم طبق اعلام مرکز آمار ایران از مرز ۴۳ درصد عبور کرده و طبق پیش‌بینی پژوهشکده آمار تا مرداد ماه ممکن است این میزان به ۴۶ درصد هم برسد. در ۱۸ ماه پیش‌رو هم بعید به نظر می‌رسد تورم اقتصاد ایران تا مرز ۱۸ درصد برسد. بنابراین دریافت‌کنندگان این وام از این نظر به نوعی منتفع خواهند شد.

نکته دوم درباره خرید کالا توسط این وام است. در طرح کارت رفاهی، افراد می‌توانند از طریق پایانه‌های فروشی که بانک‌های عامل آنها را تعیین می‌کنند، نسبت به خرید کالا و خدمات مورد نیاز خود مبادرت کنند. طبق آخرین اعلام مرکز آمار ایران تورم خوراکی‌ها حدود ۶۰ درصد است و این روند صعودی بعید است که در ماه‌های آینده تنزل شدیدی داشته باشد. به همین دلیل می‌توان گفت بهره از وام ۱۸ درصد برای خرید کالاهای با تورم حدود ۶۰ درصد به نوعی می‌تواند برای برخی خانوار کمک باشد.

اما سومین نکته این است که این وام چه مزیتی نسبت به دیگر وام‌ها دارد؟ نخواستن وثیقه مهمترین ویژگی آن است. قرار است با اتکا به سهام عدالت، بانک‌ها این وام را در اختیار مشتریان قرار دهند اما آیا با توجه به پرداخت اقساط ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان، دریافت این وام می‌تواند برای همه مردم جذاب باشد؟

تجارت نیوز/

برچسب ها: سهام عدالت ، وام سهام عدالت ، کارت رفاهی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OUr

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سهام عدالت وام سهام عدالت کارت رفاهی سهام عدالت خرید کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟

به گزارش خبرآنلاین ،در روزهای اخیر آمارهای ضدونقیضی از نرخ تورم در برخی رسانه‌ها منتشر شده که بسیاری از مردم و حتی کارشناسان اقتصادی را دچار سردرگمی کرده است. حواشی مربوط به آمارهای تورم پس از آن آغاز شد که یکی از رسانه‌ها با استناد به جدول شاخص تاخیر تادیه دین بانک مرکزی، از رسیدن نرخ تورم سال ۱۴۰۲ به ۵۲.۳ درصد و شکستن رکورد ۸۰ ساله این نرخ خبر داد. پس از آن بود که بانک مرکزی با تکذیب این ادعا، و تاکید بر اینکه استناد به شاخص تاخیر تادیه دین برای محاسبه نرخ تورم نادرست است، اعلام کرد: «تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به فروردین ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ درصد کاهش پیدا کرده و به سطح کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.»

تجارت نیوز در خبری نوشت:حالا در جدیدترین قسمت از سریال آمارهای ضدونقیض نرخ تورم، یکی از خبرگزاری‌های وابسته به دولت اعلام کرده اطلاعات دریافتی خبرنگار این خبرگزاری نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه به در فروردین سال جاری حدود ۳۴ درصد محاسبه شده است.

استناد به آمارهای انتخابی

به نظر می‌رسد ریشه این سرگیجه آماری در چیزی جز شفاف نبودن آمارهای نرخ تورم و ناهماهنگی‌های بسیار در انتشار آن نباشد. اولین نکته‌ای که باید دراین‌باره در نظر گرفت این است که طبق قانون، انتشار آمارهای تورم در حیطه وظایف مرکز آمار ایران است. با وجود این، بانک مرکزی ایران نیز همواره این نرخ را محاسبه می‌کند و بعضاً در اختیار مسئولان اقتصادی و حتی خبرگزاری‌های نزدیک به دولت قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، معمولاً آمارهایی که گه‌گاه از سوی بانک مرکزی منتشر می‌شوند اختلاف بسیاری با داده‌های مرکز آمار دارند. از همین روی، تجربه نشان داده مسئولان در ارائه گزارش‌های خود همواره به آماری اتکا کرده‌اند که وضعیت را بهتر نشان می‌دهد.

چرا آمار نرخ تورم بانک مرکزی منتشر نمی‌شود؟

دیگر موضوع جالب توجه این است که اگر محاسبات نرخ تورم را بانک مرکزی انجام می‌دهد، چرا داده‌های این محاسبات به طور مداوم و عمومی منتشر نمی‌شود تا بساط گمانه‌زنی‌های پراکنده درباره نرخ تورم برچیده شود؟

موضوع جالب اینجاست که دولت سیزدهم بارها توقف انتشار آمار تورم بانک مرکزی در زمان ریاست عبدالناصر همتی را محکوم می‌کرد و به او لقب سانسورچی تورم داده بود. با این حال پس از آنکه در بهمن سال گذشته، بانک مرکزی برای اولین بار در طول بیش از چهار سال جزئیات آمار تورم را در دسترس عموم قرار داد، این روند تنها دو ماه ادامه یافت و پس از آن بانک مرکزی برای انتشار اعداد و ارقام تورم به گزارش‌های پراکنده بسنده کرد.

یک بام و دو هوا به سبک بانک مرکزی

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، در واکنش به این موضوع گفت: «درباره آمار تورم به دلیل اینکه قانون مقرر کرده مرکز آمار آن را منتشر کند، ما دیگر آمار را منتشر نمی‌کنیم و بیشتر یک حکم قانونی است. هرچند هنوز اختلاف‌هایی بر سر منبع انتشار آن در میان است، اما به دلیل مساله قانونی بودن آن، از انتشار آمار مربوط به تورم جلوگیری کردیم.»

اشاره فرزین به مرجعیت مرکز آمار برای انتشار آمار تورم به عنوان دلیل توقف انتشار این آمار از سوی بانک مرکزی در حالی بود که پیش از آن نیز این قانون وجود داشت، اما این موضوع در دولت قبل سانسور آمار و در دولت سیزدهم تبعیت از قانون نام گرفته است.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904010

دیگر خبرها

  • ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده
  • گندم بالای ۱۲ درصد رطوبت خریداری نمی‌شود
  • صف خرید استقلال و پرسپولیس در چهارده روز متوالی
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟